Nyolc arany-, tíz ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a magyarok a WBPF nevű szervezet Szlovákiában rendezett fitnesz és testépítő Európa-bajnokságán.

Luxus körülmények között zajlott a szövetség 9. Európa-bajnoksága Somorján, ahol a helyszínt adó hotelkomplexumban olimpia minősítésű pályák is találhatók. A WBPF Hungarytól (hazai szövetség) származó információ szerint a 14 ország részvételével megrendezett Eb-re Magyarország 30 versenyzőt delegált, és a 29 dobogós helyezéssel a második legeredményesebb nemzetnek bizonyult Ukrajna mögött.

Kattintson a galériáért, sok-sok fotót nézegethet a magyarokról!

fitnesz WBPF
Fotók: Dunavölgyi Fotó

Többen több érmet is szereztek: Nagy Ágnes egy-egy aranyat nyert fitnesz, illetve sportlady, vagyis a 30 év feletti sportmodell kategóriában, bronzot pedig a senior sportmodellek között. Fejér Nikolett a junior fittmodellek között aranyat, a saját magassági kategóriájában pedig ezüstérmet nyert. Duplázott az iráni származású, de a magyar csapatot erősítő Shahab Shariati, aki egy első és egy harmadik helyezéssel zárta a versenyt. 

A további aranyérmesek: Frits Patrícia (170 cm feletti sportmodell), Gál Csilla (sportmodell), Sebestyén-Hérics Nóra (athletic phyisque +168cm) és Major Mária (40 év feletti fittmodell).

A WBPF szervezetet 2009-ben alapították, a világszövetség jelenleg 143 tagországgal rendelkezik.

fitnesz WBPF

Női Overall bajnok választás, balról jobbra haladva: 1. Nagy Ágnes, 2. Major Mária, 4. Gál Csilla, 5. Fejér Nikolett, 10. Frits Patrícia