Izmos lesz a hétvége Csepelen, hiszen a KIMBA sportcsarnokban kerül megrendezésre az edzőtermi sportok globálisan elismert csúcseseménye a FITPARADE. Versenyző létszámrekord és óriási izgalmak várhatók, hiszen 9 IFBB Pro Card és vele együtt a profivá válás a tét. 20 éves a Fitparádé, ahol ismét emelik a tétet a rendezők, mert 3 IFBB Pro verseny is szerepel a programban.

Szombaton a hölgyek versenyeznek. Reggel kilenckor a Blade Sport NPC Regional versenyeken indulnak az izmosabb, majd a wellness aztán a bikini kategóriának megfelelő fizikumú hölgyek. Utána az IFBB Pro Qualifier versenyen ugyanezen kategóriákban szombaton 6 IFBB Pro státuszért folyik majd a küzdelem. Az újdonsült profi Wellness és Figure Pro versenyzők pedig még aznap este indulhatnak a Mr Olympia kvalifikációs Kökény Classic Wellness Pro és Katalin Jasztrab Figure Pro versenyeken, amihez magyar profi versenyzők Kökény Béla és Jasztrab Katalin adták a nevüket.  



Vasárnap a férfi versenyzőkért szurkolhat a publikum. Testépítés, Classic Physique, Men’s Physique kategóriákban szintén az NPC Regionalon kezdenek, majd az IFBB Pro Qualifieren 3 Pro kártya nyerhető meg. Közülük pedig a klasszikus fizikumú abszolút bajnok az Mr Olympia kvalifikációs  Fashion Street Classic Physique Pro versenyen indulhat s annak esetleges győzteseként akár egyenesen a Mr Olympia színpadára repítheti ez a sporttörténelmi lehetőség. Lévén először lesz IFBB Classic Pro verseny Magyarországon. A versenyek  live streamen  Giles Thomas kommentálásával követhetők.


 
Magyar profikért is drukkolhatunk: Dr Jánvári Anita Pro Figure, Aysegül Besli Pro Wellness, Nagy Richárd Pro Classic Physique képviseli Magyarországot. 



Esélyes még a gigasztárként jegyzett Classic Pro Molnár Péter „The Freezer” indulása is. Péter már kvalifikálta magát az idei Mr Olympia Classic Pro versenyre, és az angol Arnold Classicon a 212 Bodybuildingben is jól szerepelt. Ha belefér a Classic súlyhatárba pénteken este, akkor versenybe száll a Fashion Street Classic Pro versenyen. Péterrel szombaton is találkozhatnak a rajongók, mert párja Lengyel Vivien a Bikini kategóriában indul s profi kártya megszerzése a cél. 



61 éves fittnagyi tér vissza a színpadra: Koltai Gabriella az 50. születésnapján döntötte el, hogy versenyezni fog. 3 felnőtt lánya, közül Nagy Bettina többszörös fitmodel világbajnok miatt addig csak a backstageből bámulta a versenyzőket, és a Fitparádén állt színpadra először 10 évvel ezelőtt, és nemrégeiben a 60. születésnapján döntötte el, hogy ismét a színpadon a helye. A versenyre unokái és gyermekei is elkísérik. 
A főbíró Becky Clawson az USA-ból érkezik. Buranits Ildikó promóter bikini, wellness, és figure magyar pro kártya nyertesre számít, de férfiak között testépítésben és men’s physique kategóriában is van titkos favorit.

"A versenyzők beutazzák a világot hogy profi státuszt nyerjenek. Büszke vagyok rá, hogy a 20 év alatt egyszer sem álltunk meg, minden évben hazahoztuk a magyar versenyzőknek a lehetőséget, hogy hazai közönség előtt, tetemes utazási költséget és az utazással járó stresszt megspórolva valósíthassák meg álmaikat.

Nem csoda, hogy Magyarország méretéhez képest jelentős létszámú profi versenyzővel, több mint 30 profival büszkélkedhet. Ebben pedig elvitathatatlan szerepe van a Fitparádé versenyeinek.”-mondta a Fitparade promótere. Vasárnap a MALESZ levegősport bajnoksága teszi színesebbé a programot.



Az open, szabadidős rendszerű versenynek -a névhasonlóság ellenére- semmi köze a hazai szakági szervezethez. Az IFBB Pro League 2017-ben leválasztotta az amatőr képviseletet, majd a Forma 1-hez hasonlóan promóteri rendszert alakított ki, és a hazai képviselet vezetésével Buranits Ildikó kapott felkérést. A rangos esemény örökös fővédnöke a kezdetek óta Dr. Deutsch Tamás, a házigazda fővédnök pedig Németh Szilárd a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke.  A profivá válás teljes versenyspektruma megrendezésre kerül a jubileumi Fitparádén. 40 országból több mint ötszáz regisztrációra számítanak a szervezők.


Helyszín: Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Budapest, XX. Hollandi út 8. 
Versenykezdés: október 15. és 16. reggel 9 órakor. A Pro versenyek várhatóan este hat után kezdődnek. Napijegy: 10.000 Ft, hat éven aluli gyermekeknek nem kell jegyet venni. További info: www.fitparade.hu