Egy tipp, ha elfogyott a motiváció

A WBPF-nél vb-harmadik és Eb-aranyérmes Vigh Domonkos a Facebookon elárulta, hogy miért tartott egy kis szünetet.

"Egy ideje nem jelentkeztem, ennek többek között az is az oka, hogy szünetet tartottam, mind edzés, mind diéta téren. Miért? Sajnos nálunk versenyzőknél előfordul néha, hogy a versenyek végeztével nincs egyszerűen motiváció, nem látod értelmét az edzésnek vagy éppen a diétának. Voltam olyan naiv, hogy nem hittem el, hogy van ilyen - és valóban létezik! Most azonban kezdek magamhoz térni, bár többeknek meg lesz erről a véleménye - ami persze nem érint meg -, de belekezdtem a Crossfitbe, ami új lendületet adott! Két hét után már a hagyományos edzés is jól esett. Heti 3 cross edzés két súlyzós és két stretching óra, így épül most fel a hetem. A diétát ugyan még nem kezdtem el, de kezdek odafigyelni, hogy egészségesen táplálkoznam, ne pedig élelmiszeripari termékeket tömjek magamba, lassan, de biztosan újra formába lendülök! 
Ha motiválatlanok lennétek, keressetek valami újat, amiben kihívást láttok, és mindjárt erőre kaptok! A képen épp a bokaízületem nyújtom, hogy jobban menjen a guggolás" - mesélte a Facebookon Vigh Domonkos.

0 Tovább

Videoklipben táncol a fitneszmodell

Zsigmond Regina fitmodell nagyon otthonosan érzi magát a színpadon. A járásán látható, hogy vagy a divatszakmához lehet némi köze, vagy pedig a tánchoz. Gájer Bálint új dalának a bemutatóján a WBPF fitmodell Európa-bajnok ezüst színű ruhában ropja. 

Megkérdeztük Zsigmond Reginát, hogy miként lehet összeilleszteni a diétát és az éjszakai fellépéseket? "Én egész évben formában vagyok. Imádok táncolni és roppant büszke vagyok, hogy Gájer Bálint táncosai közé tartozhatok. A versenydiéta persze nagyon kemény, de én amúgy sem engedek meg magamnak édességet, és akkor is figyelek az étkezésre, amikor nem versenyre készülök. A tánchoz pedig kifejezetten jól jön, hogy fitt vagyok" - mesélte a fiatal bajnoknő, aki a novemberi, thaiföldi világbajnokságon akár a juniorok között is indulhat.

Megkérdeztük Regina edzőjét, Németh Dorottyát, hogy hátráltatja-e tanítványát a sok éjszakázás: "Regina az egyik legfegyelmezettebb növendékem. Kényszeríteni kell, hogy verseny után egy kicsit pihenjen. Az Eb után kaptak a lányok egy hét pihenőt, de ő már másnap edzésre jött" - nyilatkozta a fitneszvilágbajnok.

0 Tovább

Vb-ről álmodik a daganatos betegséggel operált fitmodell

Betöltötte a negyvenet Mészáros Mónika, majd újabb fogadalmat tett a negyedik x-be lépve. A többször is daganatos betegséggel operált fitneszmodell szeretne kijutni a thaiföldi WBPF-világbajnokságra.

Barátaival és a csapattársaival ünnepelte a 40. szülinapját Mónika. Ez volt az utolsó lazítás amelyet megengedett magának, hiszen komoly célokra fókuszál az elkövetkező hónapokban. A novemberi világbajnokságra szeretne kijutni. "Elkezdtem a felkészülést az őszi szezonra. Remélem, sikerülni fog. Van mit ledolgoznom. Még sosem voltam Bangkokban ezért mindent beleadok, hogy megvalósítsam az álmomat." - nyilatkozat nekünk Mónika.

Móni tavaly szeptemberben azt mondta az Origónak, hogy "kineveti a betegségeit", és nem adja fel.

0 Tovább

Egészséges palacsinta

EFrits Patrícia mutat egy olyan palacsintareceptet, amelyet bárki, bármikor elfogyaszthat.

"Gondolom, mindenki imádja a palacsintát? Ezt főleg szeretni fogjátok, mert teljesen egészséges.

Hozzávalók:
- zab
- fehérje por (én vaníliásat használtam)
- tojás fehérje
- víz

Tölteléknek túrót kevertem össze light barack lekvárral. Isteni finom, próbáljátok ki!" - írta a Facebookon a WBPF (Model Physique kategória) Eb-aranyérmese.

0 Tovább

Néha érdemes változtatni

Bogár János, a WBPF világ- és Európa-bajnoka úgy döntött, mivel versenyszezonon kívül most tele van energiával, változtat a felkészülés megszokott gyakorlatain.

"Versenyszezonon kívül próbálkozom mindig kicsit újítani, változtatni a megszokott rutinon. Ilyenkor sokkal több energiám van és szívesebben végzek nagy alapgyakorlatokat vagy egyszerre több izmot megmozgató robbanékonyerőt fejlesztő gyakorlatokat" - írta a Facebookon Bogár János.

Mai edzés:
Clean and Press: 10x4-5 (70-80kg)
Sumo Deadlift: 8x15 (80kg)

0 Tovább

Reblog