"Te magad légy a változás, amit látni akarsz a világban" - ezzel a Mahatma Gandhi-idézettel nyitja bejegyzését Csiliga Renáta, a Fitparádé korábbi Fitmodel-bajnoka, aki őszintén megosztja a gondolatait arról, hogyan lehet, és hogyan érdemes megváltoztatni a világot.

"Legyen szó politikáról, globális felmelegedésről, szegénységről, rosszindulatról, szelektív hulladékgyűjtésről... mindig ezt hallom: én úgysem tehetek semmit.

Sokái a szívemen viseltem olyan problémákat, amik globálisak, és ez hosszú távon felemészti az embert. Sokan úgy látják: felesleges bármit tennünk, úgyis csak porszemek vagyunk az egészben. Igen, de sok porszemből áll össze a sivatag, és ha a porszemeket felkapja a szél, óriási homokviharok születnek.

Csiliga Renáta Fitparádé

Azóta máshogy látom már a dolgokat. Nem vagyok idealista, tényleg nem változtathatjuk meg egy magunk a világot. De a kicsi, saját Magunk világát, mikro környezetét IGEN. Abból kell kihozni a lehető legjobbat, példát mutatni. Hátat fordítani a rossz indulatnak, a gonoszságnak, gyűlöletnek. Minden olyan dologra ami destruktív. Az viselkedéseddel talán hatással lehetsz más emberekre, akik majd másra lesznek ugyanúgy hatással, és elindítasz egy folyamatot.

Mindenki a társadalmat, a politikát, más országokat szidja. De miből állnak ezek össze? Egyénekből! Mindaddig amíg az egyén szintjén problémák vannak, problémák lesznek a társadalom szintjén is. Ne legyen szemellenzőnk, ne érezzük, hogy mi nem tehetünk semmit. Ki más tehetne, mint TE? És a sok porszemből összeáll a sivatag, a vihar."