Tóth Noémi 11 éves, tavaly ismerkedett meg a rúdsporttal. Az első óra után már érezte, hogy ez a sport az, amelyben kiteljesedhet, önmaga lehet.

Egy örökmozgó kislány, lételeme a mozgás. Több sporttevékenységet kipróbált, de a rúdsport, az amiben igazan jól érzi magát. 

Sok fejtörést okozott a szülei számára, mi a jó döntés. Hogy engedjék-e rudazni, annyi sok előítélet van. Nem tudja sok ember, hogy ez a sport mekkora erőkifejtést, hajlékonyságot, kitartást igényel. Fél év edzés után, edzői támogatással elindult az első versenyén. Azóta számos érmet szerzett.

"A versenyvideók megosztásánál félelem töltött el. Minden megosztásnál hozzáírtam, 'negatív kritikákat nem kérek'. Sok esetben megkérdezik tőlem, hogy nem félek attól, hogy mi lesz belőle nagykorában? Tehetetlenségemben ilyenkor a feleletem, hogy mindenki számára nyitva az ajtó. Jöjjön el, nézze meg, próbálja ki" - fogalmazott az édesanyja.

"Noémi még nehezebben éli meg. Sokszor pityergett az első hónapokban, hogy miért piszkálják. Küzdelmek árán, de eljutottunk addig, hogy szembefordul azzal, aki bántja."

"Emlékezetes az egyik reagálása. Nyári táborban a bemutatkozáskor el kellett mondania, sportol-e valamit. Amikor elhangzott, hogy rúdsportol, egy 14 éves fiú sztriptíztáncosnak csúfolta, és csúnya szavakkal illette. Noémi hirtelen fordultával hatalmas pofont adott neki. Nem szeretném erőszakra nevelni, de abban a helyzetben így állt ki önmagáért és az összes rudas társáért."

"Szomorú számomra, hogy az emberek ennyire szűk látókörüek. De bízom benne, hogy ez változni fog."

Noémi az edzéseken törekszik a tökéletességre. Folyamatos fejlődéssel igyekszik céljai, álmai felé, és ebben az edzői teljesen társak. "Iszonyat támogatást kap tőlük. Itthon pedig anyaként igyekszem lelkileg támogatni. Heti 5-7 edzés mellett már 5. éve kitűnő tanuló."

Akit érdekel a rúdsport, a hétvégi, MOM Sportban rendezendő Fitparádén is megnézheti, hogyan is űzik ezt a sportágat az ország legjobbjai.