Nagy Bettina szerint néha érdemes eltérni a megszokottól a konyhában. Mint mondja, "Merj változtatni, és merj változni!"

Kérdezhetitek most a kép láttán: "Fúúúj! Mi ez? Mit eszik?"

Na ez egy tipikus kérdés, amit egy nap körülbelül élőben és az interneten is megkérdeztek 50-nél többször minden nap, ami persze jó. A válaszom: én most arra törekszem, hogy változatosan egyek nap mint nap, és jól érezzem magam a testemben.

A mai menüm: sütőtök lazaccal, majd később még a nap folyamán tonhallal és pulykamellel. Furán hangzik? De annál finomabb! ☺ Rizs helyett mostanában sokszor választok édesburgonyát és sütőtököt, amit egyben összesütök a sütőben, és különféle alacsony szénhidrát tartalmú zöldségeket eszem nyersen. Merj változtatni, és merj változni! - írja a Facebookon a világbajnok sportolónő.

A sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző. A halhús véd a koszorúér-betegség ellen, és jelentősen késlelteti az érelmeszesedés kifejlődését, titka a halban lévő többszörösen telítetlen zsírsavakban. Az omega-3 zsírsavak bőséges fogyasztásáról néhány éve bizonyították be, hogy a leggyakoribb és legveszélyesebb szívritmuszavar, a pitvarremegés is sokkal ritkább azoknál, akiknél minden héten akár többször is halétel kerül az asztalra.