Tudja, mivel ragadja meg a figyelmet

Bistei Judit megnyerte fitnesz kategóriában a WBPF magyar bajnokságát.

Judit az Experidance táncosa. A gyakorlatáról úgy véli, hogy még nincs kész, de aki látta őt, nem tudta a szemét levenni róla. Azért készült fel fitneszben, mert a vb-n még nincsen sportmodell kategória. Kontinentális szinten már hivatalos ez a kategória, amelyben meg is nyerte az Európa-bajnokságot Judit, de a világkongresszuson dönthetnek majd arról, hogy a vb-n is indulhassanak a sportmodellek.Judit a fegyelmezettség és a professzionalizmus mintaképe. Vezető táncos, aki tökéletesen koreografált számot mutatott be.

0 Tovább

Ne igyunk előre a medve bőrére!

Kanti Boglárka jól tudja, hogy a dolgok nem sikerülhetnek mindig ugyanúgy, és a formaidőzítés összetett dolgokon múlik. 

"Szembenézek kicsit magammal. Végiggondolom a napom. Nem lettem első, olyannyira, hogy se második, se harmadik. Negyedik helyezést értem el a Kriko Kupán! Igazságosnak ítélem meg a versenyt, és a legkevésbé sem csüggedek! Pontos, tiszta képet kaptam ezáltal, hisz világbajnokságra készülök, ráadásul modell kategóriában kell felálljak, ami hatalmas kihívás, hiszen sosem voltam az" - írta a Facebookon.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztünk egy szakértőt, aki ezt írta: "A legfontosabb az, hogy a versenyző tanulja meg reálisan értékelni a felkészültségét. Ha nem teszi, akkor a hibáit sem képes korrigálni. Nem hagyhatja figyelmen kívül senki sem azt a tényt, hogy hosszú távon nincsen papírforma győzelem. Sőt, a versenytársaink mind győzni akarnak, és bizony lehetnek olyan ellenfelek, akiket korábban legyőztünk, de az adott pillanatban a színpadon ők hoznak egységesebb, esztétikusabb formát.

A hiba abban lenne, ha a bírók a korábbi eredmények alapján bedőlnének az ismertség csábításának, és azt a versenyzőt hoznák előnybe, akinek jobban cseng a neve, és nem a felkészültségét értékelnék.

A bíróknak azt is tisztán kell látniuk, hogy a versenyző megfelel-e az adott kategória szabályainak, és azt is, hogy esetleg túlnőtte-e az adott kategóriát. A fitmodell nem lehet túl izmos, de nem lehet vizes, zsíros és narancsbőrös sem. Alap a szép és fotogén arc és a kisugárzás. A sportmodell nem nézhet ki úgy, mint az izmosabb athletic physique versenyző, és az athletic bajnok nem rendelkezhet testépítő méretű izmokkal vagy izomszeparáltsággal. A kategóriák értékelésénél elsődleges a testszimmetria és a megfelelő testarány. Bármelyik hiánya ponthátrányt jelent."

Kanti Boglárka ezt is írta még: "Mindent meg fogok tenni, hogy méltóképp képviseljem a WBPF Hungary Szövetséget, és legfőképpen köszönöm neked Buranits Ildikó, hogy méltónak találtál arra, hogy szövetségünket Tenerifén tovább építsem. Nagyszerű emberek, sportolók képezik a csapatunkat. Szóval tanulság levonva és a tapasztalat megint beigazolta: sose igyatok előre a medve bőrére" - írta a sportolónő a Facebookon.

0 Tovább

Mindent vitt a magyar fitneszmodell

Kazári Mónika mindent vitt a magyar bajnokságon, őt választották a bajnokok bajnokának."A WBPF magyar bajnokságán, a Kriko Kupán első helyen végeztem, és az abszolút kategória győzelmet is megszereztem. Köszönöm a csapatnak, edzőmnek és mindenkinek, aki szorított értem. A képek magukért beszélnek a hangulatról" - írta a Facebookon Kazári Mónika.

0 Tovább

Ahol indul, ott győz

Silye Bettina az elmúlt négy évben három kategóriában versenyzett. Fitmodellként kezdte, a budaörsi sportfesten is versenyzett. 
Az athletic physique kategóriában - ahol korábban kétszer is második lett - mostanra érett be a fizikuma, és a korábbi kétszeres Európa-bajnokot győzte le a WBPF magyar bajnokságán.

"Rettentően boldog vagyok, ugyanis sikerült megnyernem a WBPF magyar bajnokságot athletic physique-ben is. Így már elmondhatom, hogy három kategória (modell, sportmodell, atlhetic) bajnoka lehetek. 

Készülök tovább, ugyanis még hátravan egy vb. Szorítsatok, szurkoljatok tovább, mert rettentő nagy erőt adtok. Köszönöm hogy mellettem álltok, és biztattok, köszönöm az edzetteimnek, hogy kibírják ezt az időszakot" - írta a bajnoknő a Facebookon.

0 Tovább

Megbotlani, csalódni, folytatni, elérni

Nagy Bettina volt már világbajnok, majd, miután kategóriát váltott, lekerült a trónról. Ám nem adja fel, és arra törekszik, hogy ismét vb-aranyérmes legyen.

"Az igazán nagy sportoló nem akkor kemény, amikor minden rendben van, hanem amikor nehéz, fáj, és nem megy neki. Az egész csak azon múlik, hogy benned van-e a csakazértis. Csak azért is menni, csinálni, megbotlani, szeretni, csalódni, félni, folytatni, fájni, örülni, gúnyos kacajok tárgya lenni, elérni... Merni elérni... Mert egyszer bizony tátják majd a szájukat, hogy hittel hova lehet eljutni... Mert a kitartás és az alázat sikert szül" - írta Nagy Bettina a Facebookon.

0 Tovább

Reblog