Irigylésre, de még inkább tiszteletre méltó szorgalom, kitartás és céltudatosság jellemzi Marton Mária Éva századost, a Siklósi Rendőrkapitányság határrendészeti osztályának megbízott vezetőjét, írja a Zsaru Magazin a testépítőversenyre készülő rendőrnőről.

A Baranya megyei Bogádmindszenten nőtt fel, állítólag duci kislány volt, aki még a testnevelésórákat sem szerette. "Azt viszont hamar eldöntöttem, hogy vagy rendőr, vagy katona lesz belőlem. Nagyon érdekeltek ezek a dolgok, szerettem a kommandós, helikopteres, lövöldözős filmeket."

Marton Mária Éva

Fotó: Sebestyén Jenő

Az érettségi után a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkezett: "Amikor megbíztak a határrendészeti osztály vezetésével, a döntéshozók előnyként vették figyelembe a horvát nyelvtudásomat. A szolgálat megkezdése után sem hagytam abba a mozgást, sőt, hogy az edzésmódszertan elméletével is tisztában legyek, testépítés–fitnesz szakon sportoktatói képesítést szereztem. Minden reggel fél hatkor az edzőteremben kezdek, és vannak napok, amikor munka után visszatérek egy újabb penzumra. Jelenleg a májusi INBA Naturál Testépítő Nemzetközi Grand Prix versenyre készülök. Ez egy újfajta megmérettetés lesz számomra, testépítőversenyen még sosem indultam. Kíváncsian várom."

A teljes cikk itt olvasható 

Marton Mária Éva