Silye Bettina, a WBPF világbajnoknője egy különleges, spenótos-lazacos sós palacsintát készített. Persze, a receptet is közkinccsé tette!

palacsinta fitnesz Silye Bettina

Hozzávalók:
300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
100g füstölt lazac
2 tojás
6 ek zabpehelyliszt
0,5dl kókusztej
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
1. Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval, borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.

2. Ha friss spenótból készíted, akkor két percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott, akkor csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a 20 percig állni hagyott tésztával.

3. Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalán. Ha nincs ilyened, akkor bármilyen serpenyő megfelel, de előtte kevés felhevített kókuszsírral kell óvnod a tésztát a letapadástól. Egy vékony palacsintához kb. 4 kanál tészta szükséges.

4. A kész pacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan.

palacsinta fitnesz Silye Bettina