Üzenet a készülő versenyzőknek!!!➡ "Minden sportban két fajta ember van, az egyik valami felé, a másik pedig valami elől fut. Mint az életben, itt is vannak csúcsok és mélypontok, én gyűlölöm a mélypontokat, de ezek azok, amik a jó dolgokat értékessé teszik. És amikor mélyponton vagy, akkor kell erősnek és pozitívnak maradnod" - írja a Facebookon Silye Bettina, a WBPF világbajnoknője.
Finomnak tűnik
Silye Bettina, úgy tűnik, hogy a konyhában is világbajnok, íme, a legfrissebb ebédötlete.
"Újabb ötlet a mindennapi egészséges táplálkozáshoz. A darált marhát fasírtnak készítettem el, és kétféle köretet raktam hozzá. Az első képen spenótfőzelékhez, míg a másikon édesburgonyához tálaltam a fasírtot."
Kóstoltál már ilyen palacsintát?
Silye Bettina, a WBPF világbajnoknője egy különleges, spenótos-lazacos sós palacsintát készített. Persze, a receptet is közkinccsé tette!
Hozzávalók:
300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
100g füstölt lazac
2 tojás
6 ek zabpehelyliszt
0,5dl kókusztej
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval, borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.
2. Ha friss spenótból készíted, akkor két percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott, akkor csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a 20 percig állni hagyott tésztával.
3. Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalán. Ha nincs ilyened, akkor bármilyen serpenyő megfelel, de előtte kevés felhevített kókuszsírral kell óvnod a tésztát a letapadástól. Egy vékony palacsintához kb. 4 kanál tészta szükséges.
4. A kész pacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan.
Bölényt evett a fitneszbajnoknő
Silye Bettina megmutatta egyik receptjét a sok közül. Ezúttal a bölényre esett a választása.
Nem tudom, ti ettetek e már bölényt, de én most kipróbáltam. Meg kell, hogy mondjam, isteni. Az elkészítése nem igényel más módot, ugyanúgy készítettem, mint a csirkét vagy a marhát. Ízlés szerinti fűszerezéssel.
Amit ettem hozzá: édesburgonya, illetve az új specialitásomat: brokkoli rudacskák megsütve.
Elkészitése: a megfőtt brokkolit (kb 1.5kg) fakanál segítségével összezúzod, fűszerezés ízlés szerint (só, bors, stb.), két tojás, illetve annyi liszt (a búzaliszt kivételével bármi, én rizslisztet használtam), hogy a nedvességet felszívja. Jól összedolgozzuk, és kis kroketteket formálunk belőle. Tepsibe helyezve megsütjük.
A női fizikum és a szépség
Silye Bettina fizikuma és megjelenése által újraértelmezték az athletic physique kategóriát a WBPF bangkoki világbajnokságán. A videó csak erős idegzetűeknek ajánlott. Very hot!