Ez az ötödik alkalom, hogy a magyar testépítők meghívást kaptak a Top de Colmar versenyre, ahol a nap főszereplőiként a semi pro versennyel zárul a program.



Erre a versenyre bejutni a Fitparadén való győzelemmel lehet, lévén a -90, +90, és a + 100kg kategória bajnokai teljes repülőjegyet és teljes ellátást nyernek.

fitnesz

Mivel tavaly ezekben a kategóriákban Nagy Levente mellett két ukrán versenyző remekelt, így Nikolaj Karpuk és Kassandrovich Jaroslav számára vált ingyenessé ez a nagyszabású, komoly pénzdíjjal kecsegtető lehetőség.

fitnesz

Velük együtt önköltségen utazott ki Berek Gábor, Dudás Ádám és Kormos Zoltán, hogy a korábbi eredményeik alapján a legjobbak között mérkőzhessenek ők is.

A promóter elvárása szerint az ebben a semi pro versenyzők világ- és/vagy Európa-bajnoki címmel rendelkező testépítők kell, hogy legyenek. Közöttük dől el az összesen 5000 euró sorsa, amit az első 5 helyezett között osztanak szét.

fitnesz

Érthető tehát, hogy nagy a készülődés az egyébként a tavaszi szezon európai naptárhoz képest korai versenye kapcsán.

Ezt a versenyt 25 éve Colmarban rendezik, és az esemény fejlődését is mutatja, hogy az elmúlt 3 évben mindig nagyobb csarnokba költöztek a szervezők.

fitnesz

Idén 569 versenyző indult és 4000 néző drukkolta végig a maratoni versenyt, aminek az amatőr kategóriáira 8-10 óra között tartott a regisztráció. Annyi szponzora van a szervezőnek, hogy ezen a versenyen nem kell regisztrációs díjat fizetniük a versenyzőknek.

fitnesz

Ez talán Európa szinte is egyedülálló, hiszen a hatalmas költségek miatt a matek sehogy máshogy nem jön ki a szervezők részére, csak úgy, hogy ha regisztrációs díjat szednek. ( Hazai szinten a Fitparade az a verseny, ahol a versenyzők több startajándékot kapnak, mint amennyi a nevezési díj. )

fitnesz

Az óriási létszámú mezőny ellenére is feszesen tartották a programot a rendezők. Igaz, a testépítő számokban itt nincsen pózolás, a test összehasonlítás során dől el a sorrend.

fitnesz

Érdekessége még a versenynek, hogy a színpadon kihívják a finalistákat, és mindenki egy szobrot kap, akiktől elköszönnek. Akik pedig a fináléban maradnak, tapssal búcsúztatják a többieket.

fitnesz

A magyar versenyzők este hatkor érkeztek az expóra, ahol egy standon fogadták a rajongókat. Hagyományosan nagy a felhajtás ilyenkor, és a versenyzők szívesen feszítenek, pózolnak a közönségnek, és órák hosszára állnak rendelkezésre, hogy fotók készüljenek velük.

fitnesz

A színes posztereken ott sorakoznak a legjobb eredményeik, és a különböző social media elérhetőségek. Ilyenkor ugrásszerűen megnövekedik a rajongók száma. A magyarokat érintő versenyre 22.50 órakor került sor.

fitnesz

A 12 versenyző között sorakoztak a különböző szövetségek világ és kontinens bajnokai. Az első kihívásban benne volt Dudás Ádám, Berek Gábor és Nagy Levente. Kormos Zoli délután gyomorfájással küszködött. Amikor a srácok a back stageben egymás mellett álltak, úgy tűnt, Zolinak sikerült a legjobban a barnítása, de a színpadi fényben nem mutatott jól a festék rajta, pedig a magyar versenyzők közül messze ő érzi magát alapesetben a legjobban a színpadon, mert ő egy igazi showman.

fitnesz

Most azonban nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerette volna, és a hasát sem sikerült megmutatnia. Dudás Ádám aki remek adottságokkal rendelkezik, egyszerűen nem oldódik fel a színpadon ahol ebben az esetben az izraeli Dani Kaganovich  kissé agresszív, magamutogató attitűdjével konkrétan ellopta a srácok elől a showt.

Dobbantott a lábával, fütyült és tapsolta magát és ezzel együtt hergelte a közönséget is, de sikerült a bírók figyelmét magára vonnia és neki ítélték az első helyet és a vele járó pénzdíjat is. Második helyen a nap legfelkészültebb versenyzője Berek Gábor végzett (1000 euró), aki hatalmas tömeget pakolt magára az elmúlt években, azonban strukturális és arány hátrányát nem tudta ledolgozni. Nagy Levente formája a dobogó harmadik fokára(500 Euro) volt elég, és őt követte Dudás Ádám (300 euró), ötödik az ukrán Yaroslav Kassandrovich lett (200 euró), a többi helyen pedig angol, ukrán, német és francia versenyzők osztoztak.

fitnesz

A Top de Colmar verseny sztárvendégeként kapott meghívást Nagy Bettina háromszoros fitmodel világbajnok aki az expón állt a rajongók rendelkezésére és kígyózó sor állt előtte. A verseny tulajdonosa Andre Wendling úgy köszönt el a magyar csapattól, hogy jövőre veletek ugyanitt.

fitnesz

Nagy Bettina pedig annyira jól érezte magát, hogy éppen ezen a versenyen fontolgatja a visszatérést.