Alkargyilkos falmászás

A Fitparádé-győztes Czine Szilvia kipróbálta a falmászást, amelyet igencsak alkargyilkosnak tart. A fotóhoz hozzákapcsolt hashtagek mindenképp erre utalnak, no és arra, hogy Szilvi nagyon élvezte a dolgot.

falmászás fitnesz Czine Szilvia

falmászás fitnesz Czine Szilvia

falmászás fitnesz Czine Szilvia

0 Tovább

Így készülök a bikiniszezonra

Csörgő Adrienn, a WBPF világbajnoka a bikiniszezonra készül, és a Facebookon el is árulta, hogy hogyan. Nem iszik például több kávét, és a nutellának is búcsút intett.

1. Először is, igyekszem elkerülni a mérleget. Ugyanis nem az a cél, hogy aszott, izomtalan csontkollekció legyek, inkább maradjon az a 64 kg, de érezzem jól magam a bőrömben. Legyünk őszinték, ha meglátunk egy csinos nőt, még női szemmel sem arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon hány kiló. (Én legalábbis nem.) 64 és 64 kg közt is van különbség. 

fitnesz Csörgő Adrienn

2. Heti 5x edzem, ebből 1 nap nagy súlyos edzés lábra, fenékre, 2 nap köredzés magas intenzitással (az egyik FitFight), 1 nap futás+ outdoor saját testsúly, és 1 nap box. Tanácsom: olyan sportot válassz, amit örömmel csinálsz, mert a "muszáj" érzése meggátolja a fejlődést!

fitnesz Csörgő Adrienn

3. "Tisztán" táplálkozom. A BodyWakes-mérésnek köszönhetően pontosan megvannak határozva azok a tápanyagok, melyek jótékony hatással vannak a szervezetemre, ebből adódik, hogy a testem is úgy reagál, ahogy szeretném. 

fitnesz Csörgő Adrienn

Pl. LERAKTAM A KÁVÉT!!! imádom a kávé ízét, napi 2 laktózmentes latte volt a minimum. Függő voltam. 3 héttel ezelőtt azt mondtam - elég! A koffein szintén rossz hatással van rám, fokozza a narancsbőr kialakulását. Ezt észre is vettem. Márpedig jön a miniszoknya-szezon, és előkerülnek a farmer shortok is, nem lehetek narancsbőrös. És láss csodát, nem is hiányzik a kávé. Nem remegek érte.

fitnesz Csörgő Adrienn

Így tettem a cukorral. Imádtam az édességet, köztudott Nutella-őrült vagyok (voltam), nem emlékszem, mikor ettem utoljára. Nem folyamatosan nassoltam, de ha ettem, akkor mértéktelenül. em hiányzik. Ha megkívánok valami édességet, olyan paleo sütit veszek, vagy sütök, melynek összetétele jótékony hatású rám nézve, és tökéletesen kielégíti az édesség utáni vágyam.

fitnesz Csörgő Adrienn

Tévedés ne essék, nem mondom, hogy soha többé nem eszem a kedvenc vanilin krémesemből vagy a fini daubneres gesztenye püréből, de most egy jó darabig nem. Érd el azt a formát, amit szeretnél, és utána jutalmazd meg magad, csak ne szokj vissza! 

fitnesz Csörgő Adrienn

Őszinte leszek: az elmúlt 1 évben ha 10x nem futottam neki egy drasztikus diétának, akkor egyszer sem. Az első héten feladtam. Én, aki többször megcsinált 12 hetes versenydiétát. Bele is gondoltam, hogy te jó ég, hogy bírtam. 

Most viszont újra sikerült. Három hete tartom, és élvezem. Elsősorban az egészségem miatt. Könnyedebbnek, energikusabbnak érzem magam (kivéve, ha nem napi 16 órát dolgozom), másodsorban jó érzés a tükörbe nézni. Lehet azt mondani, hogy ego, de az egészséges önbizalom félsiker minden téren. 

fitnesz Csörgő Adrienn

Legyél magaddal kritikus, de ha sikert érsz el, dicsérd meg magad!

Az, aki azt mondja rád, beképzelt vagy, annak max. saját magával van baja, és tisztában van azzal, hogy semmit nem képes végigcsinálni. Márpedig mindenki képes rá! TE IS! Képzeld el, hidd el és valósítsd meg!

7 Tovább

Mitől jó egy (fitnesz)edző?

Nagy Bettina, a WBPF fitmodell-világbajnoka a Facebookon arról írt, hogy szerinte mitől jó egy edző - bármilyen sporttól vagy sportágtól függetlenül.

Nagy Bettina

- mindig odafigyel az edzettjeire - a csoportra edzés közben
- nem csak az edzésmunkában, hanem a helyes tápkálkozásban is tud segíteni, ami majdnem minden sportágban hasznos (vagy éppen kell)
- változatos és jól felépített órát tart, ami mindig megizzaszt vagy elfáradsz tőle
- mindig van egy B vagy C terve, hogy tudja motiválni azt az embert, aki valami miatt elvesztette a lelkesedését - távoli, közeli céljai elhomályosultak (vagy éppen elakadt a szálkásításban/tömegelésben)

Nagy Bettina


- kortól ès nemtől függetlenül, aki jelentkezik hozzá, mindig megfelelő ès helyes mozgásformát biztosít neki, nem egyből elküldi az öregek otthonába 
- hangulatos - ha kell (mindig) vidám és egyszerre lendületesen dolgoztatja meg az edzettjeit, csoportját, hogy azt sem vesszük észre, hogy elrepült már az az 1-2 óra
_ ha versenyzői vannak és komolyabb célokkal bíró lelkes kis tanítványai, mindenben - ôràkon kívül is - időt ès energiát nem kímélve, ott van mellettük és segít nekik

Nagy Bettina

- fontos az összhang is, ha csapatot csinálunk, motiváljuk egymást, és örüljünk egymás sikereinek, összefogás legyen - ne pedig széthúzás/klikkesedés

Nem utolsósorban. Ha spontán fotózni kezdik, akár munka közben is, egyből dob egy pózt. :)

1 Tovább

Mintha három szigetkört lefutottam volna

Koltai Gabriella, aki a Fitparádé FitMoM kategóriájában tavaly harmadik helyen végzett, a Margitszigeten járt az egyik unokájával. Erről mesélt a Facebookon a világbajnok Nagy Bettina édesanyja.

0 Tovább

Miss Bikini lesz Amerikában?

Oláh Noémi profi magyar fitneszes célja, hogy idén ő legyen a Miss Bikini az Egyesült Államokban. Floridában már begyűjtötte a címet.

0 Tovább

Reblog