Te hogyan éled meg a nőiességedet?

Csiliga Renáta egy elgondolkodtató bejegyzést tett közzé arról, hogy mit jelent számára a nőiesség. Gyeremekként fiús lánynak gondolta magát, de ez mára megváltozott. A Fitparádé 2016-os fitmodell-bajnoka őszintén írt az érzéseiről.

"A társadalom előszeretettel aggat nőkre, férfiakra különböző jelzőket. Mi fiús? Mi nőies? Milyennek is kellene lennünk? Sose éreztem belül, hogy olyannak kéne lennem, mint amit látok más lányokon. Vagy amiket mondanak. Mostanra fogtam fel, hogy belül lázadásként éltem meg ezeket. Már csak azért sem akartam olyan lenni. Én ilyen vagyok!!!

(...)

Nőnek lenni csodás dolog. Azóta is szeretem a focit, 90%-ban nadrágban járok, a súlyzós edzés a legnagyobb hobbim, és szeretek izmosodni. De már tudom: attól még nőies vagyok.

Független vagyok.
Szeretek.
Tanulok.
Érzek.
Fejlődök.
Dolgozok.
Segítek.
Egyenlő vagyok.
NŐ vagyok."

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Fotó: Markó Richárd

Fotó: Végh Zoltán

0 Tovább

Spartan Race-re készül a fitneszvilágbajnok

Spartan Race-versenyre készül Koloszár Enikő! A WBPF fitneszvilágbajnoka már elsőre majdnem minden akadályt tudott teljesíteni, de mint írja, még van mit gyakorolnia. 

0 Tovább

Ennyit változott a fitneszvilágbajnok

Czine Szilvia is megmutatta, hogyan nézett ki tíz éve, és hogyan most. Nem sokat változott a korábbi Fitparádé-győztes sportoló, most is hasonlóan jó formában van, mint korábban.

Czine Szilvia fitnesz

Czine Szilvia több szövetségben kipróbálta magát. A WBPF kétszeres világbajnoka, aki az amerikai Arnold Classicon is eredményesen szerepelt. De a WBFF versenyein is megállta a helyét. 

0 Tovább

Napfürdőzött a fitneszbajnok

Bár hétvégére lehűlést mondanak, Bán Vivien még kihasználta a jó időt, és napfürdőzött egyet a Március 15. téren.

A WBPF világbajnoka felépült sérüléséből, és készül is a visszatérésre. Fitnesz kategóriában biztosan nem láthatjuk majd a színpadon, azt viszont reméljük, hogy sportmodellben igen.

0 Tovább

Irány a budapesti fitnesz-Eb!

Idén május 24-26. között a budapesti MOM Sportban rendezik a WBPF nevű szervezet fitnesz- és testépítő Európa-bajnokságát. A kontinensviadalra már gőzerővel készülnek a versenyzők. Most bemutatjuk Bodzás Nikolettet, aki a táncot hagyta abba a fitnesz kedvéért.

"Bodzás Nikolett vagyok, 28 éves, és Békéscsabán élek. A sport már gyermekkorom óta része az életemnek. Táncoltam, lovagolni jártam, majd később a táncot felváltotta a fitness, amit 7 évig csináltam. Nagyon szerettem, de az egyetem miatt abba kellett hagynom. A lovaglás, mint hobbi szerencsére a mai napig életem részét képezi. Edzőterembe több, mint egy éve kezdtem el rendszeresen járni. Akkor kezdett el foglalkoztatni a versenyzés gondolata. A tavalyi évben két versenyen indultam el és mivel nagyon megtetszett idén is szeretném ezt folytatni, ezúttal a Diamond Team csapat tagjaként" - írta a Facebookon két remek fotó kíséretében.

0 Tovább

Reblog