Egy fitneszmodell valódi élete

Lengyel Vivien, a WBPF nevű szervezet világbajnoka szerint rengeteg a tévhit a fitneszmodellek életéről. 

Manapság divatból minden második lány fitnesz modell szeretne lenni - írja a Facebookon Molnár Péter Mr. Universe-testépítő kedvese, Lengyel Vivien. Rengeteget hallom,hogy amit én csinálok, képviselek, az gyerekjáték, és csak lebarnítva, csinosan kell a színpadon bájologni. Hát akkor nézzünk kicsit a dolgok mögé!:) Aki hosszútávon szeretne profitálni a versenyzésből, annak nem egy-két versenyen kell elindulnia, hanem hosszú évekig kell helyesen edzeni és megfelelően táplálkozni. Azt sem árt tisztázni, hogy annak, aki színpadra szeretne állni, speciálisan felépített edzésre van szüksége, hiszen minden kategóriának megvannak a követelményei, aszerint kell az testünket formálni.

Egész évben kell edzeni, nem csak a verseny előtt pár hónapig. Egy versenydiéta általában több hónapon keresztül is eltart, amibe nem fér bele a csalás. Nincs cukor, nincs felesleges szénhidrát, nincs gyümölcs, tejtermék, alkohol, éjszakázás. A véghajrában már sót sem használunk és az is fontos,hogy nátriumszegény vizet igyunk. Nem egyszerü koplalásról beszélünk. Egy fitneszmodellnek a célja,hogy izom helyett zsírt veszítsen.

Ezt nem lehet elérni méregtelenítő kúrákkal. Keményen kell diétázni! Napi 5-6-szor kell sovány húsokat, halat, zöldségeket, minőségi szénhidrátot enni. Elmaradhatatlan a mindennapos főzés. Bárhol vagy, 3 óránkként enned kell, nem érdekel, mit gondolnak az emberek. Mindenki megkérdezi, minden alkalommal, hogy mit eszel, mennyit, miért, készülsz-e versenyre, mikor lesz a verseny, hogy bírod, mert ők elképzelni sem tudják... Aki nem kérdez, az pedig általában osztja az észt. Vagy arról beszélnek, hogy ez egy hülyeség, és minek csinálod. Tudnod kell viselni a negatív kritikát, mert bizony ebben a sportban ez gyakori. Tudnod kell elfogadni, ha valaki más jobb nálad. Ez motiváljon, hogy legközelebb még jobb legyél. Egy bajnok így gondolkodik!

Ha valóban versenyezni szeretnél, először tedd mérlegre a dolgokat. Gondold át, te mit áldozol ezért? Mennyit ér neked a siker? Elég alázatos vagy hozzá, hogy végigcsináld?

Ennek a sportnak a szépsége szerintem nem a színpad vagy a csillogó bikinik. Megtanít küzdeni, lemondani, kitartani, hinni, akarni.

Csak akkor lehetsz sikeres versenyző, ha ez mind megvan benned.

0 Tovább

Tökéletes alapozás a Balatonon

Csörgő Adrienn most is kitett magáért, nagyon őszintén írt arról, hogy miként tudja motiválnia magát. Mesélt a szemét kajához fűződő viszonyáról, és arról is, hogy egy fitneszmodell miért nem engedheti el magát.

Ahonnan indulok... 64kiló! Edzések száma: változó! És már baromira hiányzik, hogy rendszeresen visszatérhessek a súlyokhoz.

Étkezés: 80 százalékosan "clean eating". És nem csupán a forma miatt, hanem, mert nem is bírja a gyomrom a szemét kaját. Persze ha nyár, akkor fagyi, koktélok, lángos; csupa finomság, de ha be is csúszik egy kis fagyi, azt érzem, hogy utána nem jó a gyomrom. Nem véletlen, hogy a tejtermékeket a Bodywakes bemérés óta likvidáltam. Ahogy a nagy kedvencemet, a tejeskávét is. És nem is hiányzik. Ezzel meg is dől az a tézis, hogy "kávéfüggő vagyok". Minden csupán elhatározás és akarat kérdése.


Előttem van még egy nyaralás, de a GFlex már bekészítve, és az étrendemet is megterveztem. Az alapozásom tökéletes helyszíne lesz a Balcsi.

Baromi nehéz úgy motiváltnak lenni, hogy nincs időpontra kitűzött cél, például egy verseny. Sokszor megkapom a kérdést, hogy engem akkor mi motivál, ha nem készülök versenyre? A válaszom: Ti. Azaz Mindenki! Akik hisznek bennem, akik szeretnek vagy kedvelnek, akik megfogadják a tanácsom, akiknek példát kell mutatnom. Az edzettkéim, versenyzőim.

Mert milyen ciki már, ha egy személyes találkozásnál azt hallja egy sportoló, fitneszmodell, hogy "jéé, élőben más vagy, mint a Facebookon, a képeken! Olyan, olyan...ööö, más!" 

Szerencsére még ilyesmit nem hallottam (vagy nem merték a szemembe mondani hehehe), de nem is szeretnék. Mert mit gondolok? Azt, hogy azoknak, akik valaha elértek a testükkel testépítő-fitneszversenyen bármilyen sikert is, de legalábbis voltak már olyan formában, hogy az színpadi forma volt, és emellett még edzői végzettséggel is rendelkeznek, akik orrba-szájba posztolgatják a FITT ÉLETMÓDOT, azoknak, nekünk igenis kutyakötelességünk (lenne) a hétköznapokon is olyan megjelenéssel bírni, ami motivációként szolgál a "követőinknek". És itt nem a versenyzői, lepucolt formára gondolok. Mert milyen jogon várjuk el az edzettjeinktől, hogy megcsinálják, ha mi nem vagyunk rá képesek?

Ha belegondolok, hogy egyik nagy kedvencemet, Tímea Majorovát elhízva látnám, biztos csalódnék. De nem véletlen, hogy változatlanul példakép, még babaszülés után is.

Mindezek fényében egyetértek azzal a mondással, hogy elérni "könnyebb", megtartani ..., na, az a kemény meló!

0 Tovább

Elképesztő fotók a fitnesztehetségről

Kiss Renátát a jövő nagy fitneszreménységének tartják - készült róla pár olyan fotó, amelyen rögtön látni is lehet, hogy miért.

Fotók: Lung András

1 Tovább

Shakira mindenkit elvarázsolt

Balázs Bettina meglátogatta a felsőlajosi állatkertet, és ha már ott volt, megpróbálkozott egy kis tigris szelídítéssel. 

"Shakira mindenkit elvarázsolt"  - írta a Facebookon.

0 Tovább

Újra itt a fitneszsport szexbombája

A világ- és Európa-bajnok Timea Majorova újabb dögös fotóval kedveskedett rajongóinak, a 40 éves fitneszmodell most is parádés formában van. Timea többször elmondta már, hogy ő az év 364 napján fotózható formában van, az egyetlen kivétel a karácsony.

Timea népszerűsége olyannyira töretlen, hogy idén is ő lesz a 13 éves Fitparádé egyik fő reklámarca, az idei plakáton Czine Szilvi és Bogár János állnak mellette.

0 Tovább

Reblog