Mekkora pofont tudsz elviselni?

Amikor belenézel a tükörbe, de nem látsz változást, hiszel benne, hogy eléred a célod, ha elég keményen dolgozol. Ez különbözteti meg azokat, akik végül sikeresek lesznek, azoktól, akik elbuknak. Nem az a fontos, hogy mekkorát tudsz ütni, hanem, hogy mekkora pofont tudsz elviselni.

Mindezt Horváth Victoria írta a Facebookon, és ezek szerint ő többek között ezekből a gondolatokból szokott erőt meríteni, amikor extra motivációra van szüksége.

Szintén megosztotta az alábbi Ashley Horner-idézetet:

"Egy jól felépített fizikum egy státusz szimbólum. Tükrözi a munkát, amit beleraktál. Nem tudod ellopni vagy kölcsönvenni, és nem tarthatod meg folyamatos munka nélkül." 

5 Tovább

Keveset eszel, mégsem fogysz?

Németh Dorottya szerint sokan csodálkoznak, hogy noha keveset esznek és isznak, illetve szénhidrátmentesen étkeznek, mégsem kezdődik el a fogyásuk. A fitneszkirálynő elárulta, hogy mi a baj ezzel a három tévhittel.

Vegyünk át pár lépést, amivel azt hiszed, elősegíted a fejlődésed, pedig pont, hogy ezen apróságok miatt nem indul meg a fogyásod.
1. Keveset eszel!

A legrosszabb, ha azt hiszed, keveset kell enni ahhoz, hogy csökkenjen a testzsírszázalékod. Ha az a celod, hogy négy nap múlva a mérleg kevesebbet mutasson, akkor "fotoszintetizálj". Ha viszont tartos fogyást szeretnél zsírbol, akkor nem elég, ha két-háromszor eszel.

Napi ötször kell enni ahhoz, hogy folyamatosan pörgesd az anyagcseréd! Az sem lehet kifogás, hogy a munkád miatt nem tudsz. Készíts be két adag fehérje shake-et, és fogyaszd azt tízórai es uzsira!

2. Teljesen szenhidrátmentesen eszel!

A szervezetednek szüksége van szénhidrátra. Sőt, az agyadnak szintén, hiszen az agy nem tud szénhidrátot raktározni, és a véredben lévőt használja fel a működésehez! Körülbelül 2-3 nap alatt kiürülnek a szénhidrát-raktáraink, ilyenkor lecsökken az ingerküszöbünk, nem tudunk koncentrálni, rosszkedvűk leszünk, nyűgösek, hisztisek.

Próbáljatok alacsony glikémias indexű szénhidrátokat enni, ezek nem dobják meg az inzulinszinteteket, és ne féljetek a rizstől, ebédre nyugodtan ehettek 100 grammot (kifőzve), akár barna, akár basmati rizs formájában.

3. Keveset isztok
Tudtátok, hogy vízre van szukseg ahhoz, hogy a szervezet elszállítsa a szénhidrát-molekulát, és energiává alakítsa? Ha nem iszol eleget, nem tud a kicsi tested energiát varázsolni még a jó szénhidrátból sem.

Naponta 3 liter vizet igyatok! A bőrötök is szebb lesz, a közérzetetek is jobb lesz!:)

Feldobhatjátok uborkával, gyömbérrel, citrommal vagy bogyós gyümölcsökkel, de a bolti ízesített vízekkel vigyázzatok, mert tele vannak cukorral! - írta a Facebook-oldalán Németh Dorottya.

3 Tovább

A kedvenc farizomgyakorlatom

Bán Vivi, a WBPF Európa-bajnok fitneszversenyzője megmutatta egy videón, hogy melyik a kedvenc farizomgyakorlata.

0 Tovább

Legyen mindig nyár!

"Legyen mindig nyááár!!!!" - írta pár napja Csörgő Adrienn, aki láthatóan most is remek formában van. A nyárnak pedig közben sajnos vége is lett, a hírek szerint péntektől jön a hűvös idő.

0 Tovább

Hernyóból pillangó

Fürdős Enikő, a magyar Gabriela Sabatni szerint érdemes belegondolni, miképp is lesz pillangó a hernyóból.

"Milyen szép - gondolja az ember, ha egy pillangót lát. De abba már senki sem gondol bele, hogy milyen átalakuláson ment keresztül az a pillangó. Amikor a hernyó bebábozódik, nem tudja, mi történik vele, nem érti, mi változik meg. Azt hiszi, meg fog halni... Hátborzongató ugrás az ismeretlenbe. A hernyó csak utólag döbben rá, hogy megérte."

0 Tovább

Reblog