Papp Tibor a tavalyi, koszovói Európa-bajnokságon negyedik lett, célja, hogy a szombati, bredai eseményről éremmel térjen haza. A MyBody Team versenyzőjének a diéta legkellemetlenebb időszakában – a hajrában – még egy dologgal meg kellett küzdenie, 32 éves létére most repült először.



„Már csak azért is különleges számomra ez az Európa-bajnokság, mert most ültem először repülőn. Érdekes volt megélni ezt az élményt a felkészülésnek ebben a végső, kőkemény szakaszában. A felszállás után besűrűsödött a vérem, éreztem, hogy lelassult az emésztésem. Alig ettem aznap, mégis úgy éreztem, mintha tele lennék. Amikor csökkent a magasság, akkor éreztem, hogy visszatér belém az élet. De a repülő ablakából elém tárult látvány kárpótol mindenért, főleg, ha érmet is nyerek az Eb-n” – nyilatkozta Bredában a fitness.reblog.hu-nak a sportoló.

A civil életben személyi edzőként dolgozó sportoló a sport physique 175 centi felettiek kategóriájában célozza meg a dobogót.

Az Eb-szervező WBPF magyar weboldala a kategóriáról így ír. "A sportosan kidolgozott, egészségesen izmos test, férfias megjelenés, arányos, esztétikus, szimmetrikus testalkat bemutatása mellett a versenyző egyéniségének, kisugárzásának, színpadi mozgásának és magabiztosságának elbírálása történik ennél a kategóriánál. A zsűri elsősorban a test szimmetriáját, arányait, férfias, sportos izomzatát, értékeli az összbenyomás, a magabiztos kiállás mellett. Fontos az izmos, kockás has, szép mosoly, a stílus és a fotogén arc."