Az 1980-as moszkvai olimpiára való felkészülés során Vlagyimir Nazarov orosz professzor olyan lehetőséget keresett, amelyben a tornászok csúcsteljesítményt tudnak leadni. Ekkor fejlesztette ki a vibrációs edzésmódszert, amely szerinte nemcsak az erőt növelte, hanem javította a rugalmasságot is. Felfedezései csupán apránként jutottak el nyugatra, és csak az elmúlt években terjedtek el.

Az itthon még mindig kevésbé ismert módszerhez egy speciális gépet használnak, ezen kell végezni a különböző gyakorlatokat.

A gép másodpercenként 20-60 közötti rezgésszámmal mozog fel és le, ennek a frekvenciának köszönhetően az izmoknak nincs lehetőségük az ellazulásra, a rezgések hatására pedig a test egyre több izomrostot aktivál a különböző testhelyzetek fenntartására.

A folyamatos rezgés biztosítja, hogy nagyobb és gyorsabb hatást érjünk el a hagyományos edzésekhez képest, az idegrendszer folyamatos stimulálása következtében pedig egyre harmonikusabb és koordináltabb lesz a mozgás. 

„A módszer növeli a csontozatra ható függőleges terhelést, és gravitációs gyorsulást hoz létre, ezáltal csontritkulásban szenvedő betegeknek is ajánlott. Javítja a keringést, serkenti a tesztoszteron és a növekedési hormon kiválasztását, ezáltal hatékonyabban növeli az izmokat” – adott szakmai magyarázatot Csizmadia Beáta gyógytornász.

A speciális gép mellett speciális, rezgő kézisúlyzók is használhatóak, ezáltal a karizmok is hatékonyabban meg vannak dolgoztatva.

Az izomerő növelése mellett a módszer kiváló a fogyni kívánó nők számára is, akár néhány héten belül jelentős súlycsökkenés jelentkezhet. A módszer tökéletes zsírbontó és alakformáló hatású, a kötőszövet feszesítése által pedig megszünteti a nők nagy része számára komoly problémát okozó cellulitot, azaz a narancsbőrt.

Tudományosan bizonyítottan stresszoldó hatása is van, továbbá segít a salakanyagok minél gyorsabb és hatékonyabb kiürítésében is.

A módszerről további részletek ide kattintva találsz.