Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fitneszversenyző az éjszakában

Az alábbi dögös ruhában készült fotóval kívánt jó éjszakát az ismerőseinek Fürdős Enikő.

fitnesz Fürdős Enikő

1 Tovább

Fittnek maradni egy rolleren

Koltai Gabriella, az ország legfittebb nagyija a FEM3-ban arról beszélt, hogy miképp lehet formában maradni egy roller segítségével.

fitnesz

"Végre itt a jó idő, lehet menni rollerral! Száguldozhatok! :) Hiába az 55 év, imádom, mint egy kisgyerek. Erről meséltem a TV2 műsorában, pár gyakorlatot is bemutattam. Ha érdekel, katt. a képre, amikor azt is megláthatod, hogy Bharat Joshi milyen ügyesen próbálgat egyensúlyozni."

fitnesz

0 Tovább

Fehérneműben üzent DiCapriónak

"Leonardo DiCaprio VÉGRE megkapta az Oscart a Visszatérő című filmben nyújtott alakításáért! Holnaptól pedig március, közeleg a strandszezon, úgyhogy épp ideje VISSZATÉRNI!!! Irány az edzőterem!" - írta a Facebookon a díjátadás után Czine Szilvia. A WBPF világbajnoknője egy hihetetlenül szexi képet csatolt a fenti üzenet mellé, kedvenc színészének fehérneműben üzent. (Fotó: Sunshine Photo)

fitnesz Czine Szilvia

0 Tovább

Tévhitek és a valóság a diétáról

Besze Edina szerint nem érdemes megbízhatatlan helyről szerzett diétákkal próbálkozni, mert az eredmény óriási csalódás lesz. De akkor mégis, mi a teendő, ha fogyni szeretnénk?

Ezt az írásomat elsősorban nem a versenyző lányoknak célzom. S csakis akkor, ha változtatni akarsz! Egyre többen kerestek meg, aminek nagyon örülök, hogy mit egyetek, hogy leadjatok pár kilót innen-onnan. Alapszabály, hogy a fogyáshoz a táplálkozás 80%-ban járul hozzá, míg a testedzés/mozgás 20%-ban. Vagyis, hiába edzel minden nap, ha helytelenül táplálkozol, nem lesz sikerélményed.

Sajnos, az internet tele van butábbnál butább diétákkal és tanácsokkal, melyeket ha kipróbálod, előbb-utóbb ráeszmélsz, hogy nem okés és nem azt látod a tükörben, amit szeretnél. Egy-egy ilyen beszélgetés alatt gyorsan kiderül (az esetek 99%-nál), hogy a helytelen táplálkozás vagy étkezési szokások okozzák a problémát, és akadályozzák a fogyást. 

fitnesz Besze Edina

Ha valaki már heti három alkalommal eljár edzeni és ezt párosítja egy egészséges, testtömegének megfelelő tápanyag bevitellel, akkor kizárt dolog, hogy ne alakuljon a formája (direkt nem testsúlyt írok) pozítiv irányba.

Mi a megfelelő egészséges táplálkozás?
Elsősorban ti figyeljetek, akik:
egy nap egyszer vagy kétszer esztek
nem reggeliztek
délután már semmit nem esztek
csak gyümölcsöt vagy zöldséget esztek egész nap
este munka után felfaljátok a fél vagy egész hűtőt
netről próbáltok diétázni

A legfontosabb tudnivalók, hogy sikeres legyen a diétád:
elsősorban légy türelmes és kitartó, mert min. 3-4 hétre van szüksége a szerveztednek, míg változásnak indul.
Nálam a legfontosabb szabály, hogy reggel és edzés után kötelező enni! Legjobb, ha szénhidrát és fehérje is jut a szervezetedbe ilyenkor.
Ha délután, vagy este edzel, akkor is egyél szénhidrátot!

fitnesz Besze Edina

Kb. 3-4 óránként étkezz, ami napi 5-6 étkezést jelent. De ezek egyike se jelentsen egy komplett három fogásos étkezést.
A cél, hogy az anyagcseréd pörögjön egész nap.
Testtömegednek és alapanyagcserédnek megfelelő tápanyagbevitelre van szüksége (vagyis nem mindegy, hogy ülő munkát végzel vagy fizikai munkát, illetve hogy 70kg-ról akarsz fogyni, vagy 100kg-ról).

fitnesz Besze Edina


Szénhidrát, fehérje, zsír, zöldség megfelelő arányban elosztva szerepeljen a napi menüdben.
Gyümölcsöt csak reggel (max. délelőtt) fogyassz (én mindig meghámozom, ha eszem)
Fogyassz naponta min 4 liter ásványvizet!
Kerüld a liszteket, tésztát, cukrot, mézet, cukorkákat, chipset, csokit, turó rudit, péksüteményt, zsíros tejterméket, sajtokat, zsíros húsokat, fast food éttermeket.
Ha szeretnél precízebb képet kapni a táplálkozásról, keress meg bátran! Hidd el, eredményesebb lesz a diétád, ha szakemberhez fordulsz, dietetikus, táplálkozás tanácsadó, személyi edző (aki végig csinált már legalább egy sikeres diétát vagy egy-két versenyfelkészülést). 
Minden esetben egyénre szabott diétára van szükség, ételérzékenység, vagy intolerancia figyelemebevételével, amit az egyén be tud illeszteni a napirendjébe.
A helyes táplálkozás hosszú távú fenntartása rendkívül fontos azért, hogy megelőzd a diabéteszt, inzulin-rezisztenciát, gyomorfekélyt, pajzsmirigy-problémákat, bélproblémákat, számos más autoimmun betegséget.
 

 

13 Tovább

Egy fitneszbajnok vallomása

Csörgő Adrienn, a WBPF világbajnoknője remek vitaindítót írt arról, hogy milyen nagy különbség van fitneszmodell és fitneszmodell között. Olvassátok csak!

Lepucolt, zsírmentes versenyforma, vagy kerekebb, off forma? Mindenki döntse el maga! A fitneszmodellek virágkorát éljük, naponta születnek gondolatok újabb és újabb leendő fitneszversenyzők fejecskéjében, hogy megmérettetik magukat és harcba szállnak a fitneszmodell bajnoki címekért, amivel jogosan mondhatják el magukról, hogy "tökéletes testük lett"! 

Csörgő Adrienn fitnesz

Ez eddig mind szép és jó, de... És ezzel a véleményemmel biztos sokaknál kiverem a biztosítékot, de legalább annyian fognak egyetérteni velem. A versenyformát bárki elérheti! Van, akinek pár hónap, szerencsés genetikától függően, valakinek több év, de mindenki megtudja, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy mindenki képes lenne megcsinálni! 

DE... és itt az újabb "de"... A versenyforma pár napig tart, saccoljuk úgy 20 napra, azt a formát, amellyel már színpadra lehet állni. Az év - jobb esetben - 365 napból áll... Mi van azzal a 345 nappal? Gyakori jelenség, hogy fitneszmodellek offszezonban felismerhetetlenségig elhíznak! És tényleg, akinek nem inge, nem veszi, illetve nem személyeskedés a célom. Jogosan mondhatnánk rájuk, "ő fitneszversenyző, na neeee".

Csörgő Adrienn fitnesz

Nem az a nagy dicsőség, ha egy versenyre tökéletesre faragjuk a testünket, hanem ha életmódunká válik a sport, az egészséges táplálkozás, és versenyen kívül is tudunk egy olyan formát mutatni, melyre a hétköznapi ember azt mondja: "Sportoló"! 

Nem kell messzire menni, ha olyan fitneszmodelleket kell felsorolni, akik offszezonban is gusztusos, sportos, kerekebb, de egyáltalán nem elhízott formát villantanak. Toldi Zsuzsi, Oláh Vivi, Simkó Gina, Bánkuti Gabi, Németh Dóri, Czine Szilvi ... és még sorolhatnám azokat a Sportolókat, akik nem dőltek hátra egy bajnoki cím megszerzése után, mondván "megvan, így ebből a sikerből már eléldegélek", hanem napi szinten tesznek, hogy példát mutassanak. 

Csörgő Adrienn fitnesz

Álszenteskedni nem akarok, a fitneszmodell is ember, és a fitneszmodell is imád enni. 
Ilyenkor szoktam azt kapni, hogy "Jó, neked könnyű!"
Megnyugtatásként közlöm, nem, nekem sem könnyű! 

Velem is elszokott szaladni a ló, de soha nem tudnám megengedni magamnak, hogy felismerhetetlenségig elhízzak.
Nem kell messzire menni, a tavalyi év végén, novemberben egy lelki válság miatt egy-két hét alatt leugrott rólam hat kiló!
Mint egy agárkutya, úgy néztem ki (ez emberben nem szép látvány), hiszen a napokig nem evés miatt a szervezetem mihez nyúlt, hogy életben maradjon? Az izmokhoz. 

Ez a lelki válság decemberre változott, aminek köszönhetően a nagy boldogságomban végigzabáltam az ünnepeket, sőt még a januárt is!Mindig van mire fogni, mi?

Hol szerelmi bánat, hol épp a boldogság késztet a zabálásra, vagy épp beteges koplalásra. Nem csak a testem érezte meg, de belül is kellemetlen volt, a sok "szemét kaja" megtette hatását, szó szerint nem éreztem magam jól a bőrömben.

Csörgő Adrienn fitnesz

Minden kezdet nehéz, nekem is pokoli nehéz volt visszatérni az edzéshez, és diétába kezdeni, főleg versenycél nélkül, de egy dolgot kellett ráállítanom, az agyamat, hogy adjak magamnak pár hetet, hogy újra vállalható formám legyen, és újra tükörbe tudjak nézni. 
Az első hét volt nehéz, mostanra pedig újra napi rutinná vált, nem csak az edzés, de a "clean eating" is. Nem a versenyforma a cél, mert ahogy a fotó (kék bikinis) is mutatja, a versenyforma csak sportolói szemmel szép, a hétköznapi életben nem nyújt szép látványt, főleg nőknél, de egy kerekebb, minimálisan egészséges zsírszázalékkal bíró, esztétikusan izmos test viszont már igen.

Legnagyobb ellenségünk saját magunk, amikor komoly harcokat vívunk és kifogásokat keresünk, hogy "csak ezt az egy falatot, úgysem árthat" felkiáltással megszegve a diétát, bekapjuk azt a kakaóscsigát! És kezdődik minden elölről.

Csörgő Adrienn fitnesz

Na, ezt nem szabad elérni. Aki már elérte élete csúcsformáját, annak kutya kötelessége azt tartani, de ha nem is a csúcsformát, akkor ahhoz hasonlót, ezzel is erőt és motivációt adva másoknak, hogy ők is megcsinálják! Mert, ahogy a mondás tartja: " megszerezni könnyű, megtartani a dicsőség!"
 

0 Tovább

Reblog