Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keveset eszel, mégsem fogysz?

Németh Dorottya szerint sokan csodálkoznak, hogy noha keveset esznek és isznak, illetve szénhidrátmentesen étkeznek, mégsem kezdődik el a fogyásuk. A fitneszkirálynő elárulta, hogy mi a baj ezzel a három tévhittel.

Vegyünk át pár lépést, amivel azt hiszed, elősegíted a fejlődésed, pedig pont, hogy ezen apróságok miatt nem indul meg a fogyásod.
1. Keveset eszel!

A legrosszabb, ha azt hiszed, keveset kell enni ahhoz, hogy csökkenjen a testzsírszázalékod. Ha az a celod, hogy négy nap múlva a mérleg kevesebbet mutasson, akkor "fotoszintetizálj". Ha viszont tartos fogyást szeretnél zsírbol, akkor nem elég, ha két-háromszor eszel.

Napi ötször kell enni ahhoz, hogy folyamatosan pörgesd az anyagcseréd! Az sem lehet kifogás, hogy a munkád miatt nem tudsz. Készíts be két adag fehérje shake-et, és fogyaszd azt tízórai es uzsira!

2. Teljesen szenhidrátmentesen eszel!

A szervezetednek szüksége van szénhidrátra. Sőt, az agyadnak szintén, hiszen az agy nem tud szénhidrátot raktározni, és a véredben lévőt használja fel a működésehez! Körülbelül 2-3 nap alatt kiürülnek a szénhidrát-raktáraink, ilyenkor lecsökken az ingerküszöbünk, nem tudunk koncentrálni, rosszkedvűk leszünk, nyűgösek, hisztisek.

Próbáljatok alacsony glikémias indexű szénhidrátokat enni, ezek nem dobják meg az inzulinszinteteket, és ne féljetek a rizstől, ebédre nyugodtan ehettek 100 grammot (kifőzve), akár barna, akár basmati rizs formájában.

3. Keveset isztok
Tudtátok, hogy vízre van szukseg ahhoz, hogy a szervezet elszállítsa a szénhidrát-molekulát, és energiává alakítsa? Ha nem iszol eleget, nem tud a kicsi tested energiát varázsolni még a jó szénhidrátból sem.

Naponta 3 liter vizet igyatok! A bőrötök is szebb lesz, a közérzetetek is jobb lesz!:)

Feldobhatjátok uborkával, gyömbérrel, citrommal vagy bogyós gyümölcsökkel, de a bolti ízesített vízekkel vigyázzatok, mert tele vannak cukorral! - írta a Facebook-oldalán Németh Dorottya.

3 Tovább

Gyíklány lett a bajnoknőből

Németh Dóri elköszönt ugyan a versenyzéstől, de a színpadon roppant jól érzi magát. Újra fellépett az Anna and the Barbies koncertjén.

"Frenetikus érzés ilyen sok ember előtt fellápni. Az sem zavar, hogy a legutóbbi, az Avatar című film által inspirált maszkszerű sminkben szinte felismerni sem lehetett, mert ez az érzés még szabadabbá tett, miközben bemutattam az erre a fellépésre készített koreográfiámat. A helyzet az, hogy jó néha más bőrébe bújni" - mondta a fitness.reblog.hu-nak a WBPF világbajnoknője, aki fővárosi Barba Negrában szerepelt ismét az Anna and the Barbies koncertjén.

"Anna hozzám jár edzeni, én arra motiválom őt, hogy még csinosabb és fittebb legyen, ő pedig engem arra, hogy a legkülönfélébb módon merjem kifejezni magam. A közönség azonnal reagál, így pontosan fogom tudni, hogy megfelelő-e az irány, amerre haladok" - tette hozzá Dóri.

0 Tovább

Így lehet szuper alakod jövő nyárra

Németh Dóri fitneszvilágbajnok elárulta, hogy pár egyszerű szabály betartásával, önsanyargatás nélkül hogyan kerülhetünk jó formába a következő strandszezonra.

Tudom, tudom, rossz fej vagyok, amiért azt mondom, itt a nyár vége, jön a hideg, a nagy pulcsik és kabátok időszaka, amikor "senkit" nem érdekel, hogy néz ki...

De mi lenne, ha ebben az évben másképp csinálnánk? Kilenc hónapunk van a következő nyárig, fesztiválokig, nyaralásig, a forrónacikig és a rémisztő bikinikig!:)

Ez idő alatt bármire képesek vagyunk!

Tehát: 

1. Végérvényesen felejtsük el az őnsanyargatást, pár száz kalóriás, natur csirkés-salátás baromságokat, és kezdjünk el NAPI 5x, VÁLTOZATOSAN, FEHÉRJÉBEN, SZÉNHIDRÁTOKBAN-ROSTOKBAN gazdag ételeket fogyasztani, és a zsírt se mellőzzük.

2. Az 1. es a 3. étkezéshez együnk szénhidrátot es zsírokat, gyümölcsöket, és minden olyat, amit eddig "bűnösnek" találtunk. Pl.: zabpehely, mandula, avokádó, bogyós gyümölcsök, ananász, aszalt gyümölcsök, édesburgonya, basmati rizs, stb.

3. A 4-5 étkezésünk leginkább fehérjéből es zöldségből álljon, lehet halakat, vörös húsokat, csirke-/pulykamellet, rákot enni - salátákkal, grillezett zöldségekkel.

4. Lefekvés előtt együnk zsírt!:) 20 gr mandula, vagy egy teáskanál mogyoróvaj tökéletes lesz.:)

5. Napi 2,5 gr /testsúly kg fehérjét együnk! Tojásfehérje, húsok, halak es táplálékkiegészítők formájában 

6. Nem kell elfelejteni a lecsót, a paprikás csirkét, legyetek kreatívak, főzzetek es fűszerezzetek változatosan.

7. Lúgosítsatok! Minden reggel éhgyomorra igyatok meg 3 dl csapmeleg vizet, amibe belecsavartok egy egész citromot.

8. Sport-sport-sport! Zsírt egetni aerob edzessel lehet a legkönnyebben, de ehhez bizony minimum 40 percig nem szabad feladnunk! Mindegy, mit csinálunk - kocogás, gyors séta, taposás, bicaj -, a lényeg, hogy a pulzusunk zsírégető tartományban legyen.

9. Legyetek türelmesek. Május a cél, nem december. A fokozatosság elvét betartva haladjunk, és folyamatosan nehezítsük az edzésterveket, és változtassunk picit az étrenden, mert nagyon hamar hozzaszokik a szervezet ugyanahhoz a terheléshez.

10. Jelentkezz valamelyik online távedzéses programomra (www.nemethdorottyafitness.hu), vagy gyere el hozzank a Mybodyba, és tuti, hogy jövő nyáron büszkén fogsz a strandon sétálni!:)

3 Tovább

Fellépett a Szigeten a fitneszkirálynő

"Szavakkal leírhatatlan, mekkora élmény volt az Anna and the Barbies-zal fellépni a Szigeten! Óriási megtiszteltetés ilyen művészekkel együtt dolgozni. Nagyon szépen köszönöm, augusztus 27-én a Barba Negrában folytatjuk" - írta a Facebookon Németh Dorottya, a WBPF fitneszvilágbajnoka.

0 Tovább

A születésnapján lett címlaplány a fitneszkirálynő

A születésnapján került először a Wellness magazin címlapjára Németh Dorottya. Óriási volt a meglepetés, konkrét szervezés előzte meg az akciót, hogy még ezen a napon megkapja a WBPF világbajnoknője a magazint. A nyomdába mentek el a barátai érte, a főszerkesztő segítségével sikerült az ajándékot eljuttatni neki.

0 Tovább

Reblog