Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bombaformában a magyar Schwarzenegger

Élete eddigi legjobb formájával köszönt be Molnár Péter, a legsikeresebb amatőr testépítő. Szinte minden héten felbukkanhat majd a világ bármelyik pontján.

A világ egyik legesztétikusabb testépítőjeként rengeteg meghívást kap.

Molnár Péter

Biztosan ott lesz Koreában, Szardínián, Indiában, Kuvaitban és a budapesti Fitparádén is. A zuhanyhíradó szerint ez lesz az utolsó éve az amatőrök között. Jövőre bejelentkezik az Ifbb Pro kártyáért.

0 Tovább

A magyar Schwarzeneggert hidegen hagyja, ha megbámulják a strandon

Molnár Péter nem szeretne profi testépítő lenni, hiszen - mint azt a DIGI Sport híradójának elmondta – a világ egyik legjobb amatőr versenyzőjeként jobban keres, mint a profik 90 százaléka. A Hegyvidéki Fitparádén 10 ezer dollárt kasszírozott.

"Amikor elkezdtem a sportot, nagyon vékony voltam, és az edzőterembe járó idősebbek úgy hívtak, az volt a becenevem, hogy Szúnyog" - mesélte a Sport 24-nek Molnár Péter.

Szúnyogból sokszoros amatőr világbajnok lett, a sajtó pedig a magyar Schwarzeneggerként emlegeti Molnár Pétert, aki világszerte az egyik legismertebb magyar testépítőnek számít. A Hegyvidéki Fitparádén a negyedik győzelmét is begyűjtötte, sikerével - nem mellesleg - az itthon igencsak busás pénzdíjnak számító 10 ezer dollárral gazdagodott. 

fitnesz testépítés Molnár Péter

"Egy olyan díjazás lett feldobva, ami - ebben a sportban - európai szinten is kimagasló. Ez nekem hatalmas öröm volt, mert egyrészt nem kell elhagynom az országhatárt, és kényelmi pozícióból tudok versenyezni, másrészt a hazai közönségnek is tudtam mutatni valamit abból, amit általában külföldön szoktam produkálni" - mondta Molnár Péter.

A pénz mellett az sem mellékes, hogy a férfi kategória-győztesek egy Molnár Pétert ábrázoló szobrot kaptak. "Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szervezők úgy vélték, a külsőm érdemes arra, hogy egy bajnoki szobrot rólam mintázzanak meg."

A 35 éves sportoló amatőrként szinte már mindent megnyert, a profi testépítés azonban nem vonzza. "Ebben a sportban a profi karrier nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint a legtöbb sportban, hogy csak a sport köré építi az életét valaki. Szerintem a legjobb amatőrök között vagyok, és így a profik 90 százalékánál jobban tudok keresni, csak kicsit többet kell menni a pénz után."

Ezt ő meg is teszi, az elmúlt hétvégén - elképesztő módon - három versenyen is részt vett: előbb Kuvaitban, majd Magyarországon, aztán Birminghamben. Nem csoda, hogy kimerültnek érzi magát. "Nem is nagyon tudtam kipihenni magam a versenyek között, mert egyből repülőút követte a repülőutat. Van még pár napom, hogy összeszedjem magam, mert hétvégén is lesz két versenyem: egy Angliában, egy pedig Olaszországban."

Sokan azért kezdenek el edzőterembe járni, hogy a strandon jól mutassanak. Molnár Péter nem ez a kategória. "Nekem az a lényeg, hogy a színpadon hogy nézek ki. Az, hogy a strandon hogy nézek ki, az teljesen hétköznapi dolog. Volt már, hogy megjegyezték: ’ez a Molnár Péter? Komolyabb vagyok nála.’  Nekem a színpadon kell komolynak lennem, a strandra én szórakozni, kikapcsolódni megyek. Ha valakit ez zavar, tetszik neki, nem tetszik neki, ez az ő dolga - én teljesen elhidegülök ettől, észre sem veszem." 

1 Tovább

Ötmillió forintot osztanak szét Budapesten

A MoM Sportban október 14-15-én ismét megrendezik a Fitparádé népszerű fitnesz- és testépítő versenyét, és ezúttal óriási lehetőség előtt állnak a sportolók. A Semi Pro-viadal összdíjazása ugyanis nem kevesebb, mint 20 ezer dollár (5,3 millió forint).

fitnesz Fitparádé Molnár Péter

A hír olyan nagyágyúk fantáziáját is megmozgatta, mint a korábbi Fitparádé-győztes, vb-aranyérmes Molnár Péter.

Amint az atlétikában, a bokszban és más sportágakban, úgy a fitneszben is léteznek pénzdíjas versenyek. A kazah fociliga szponzora, a Technodom például célzottan a teljesítményhez, sőt a győzelmi sorrendhez köti a díjazást.

0 Tovább

Csodaszép gyűrűt kapott a testépítőkirály

Molnár Péter - a hongkongi közönséget lenyűgözve - megnyerte a WBPF nevű szervezet első profi versenyét. A siker után nem akármilyen ajándékokat kapott a szervezőktől: a pénzdíj és két szobrocska mellett egy varázslatos aranygyűrűt is átvehetett. A gyűrűbe ráadásul a nevét is belegravírozták.

0 Tovább

Schwarzeneggertől Molnár Péterig

Ha visszatekintünk az elmúlt évtizedek testépítésének a történéseire, akkor láthatjuk, hogy nagyot változott a világ. A Frank Zane-i szimmetria és arány értékelését követően a profik között Flex Wheeler volt az, aki a magasságához képest csodálatos szimmetriát és talán minden idők legtökéletesebb testarányát jelenítette meg a színpadon. Nem véletlenül kapta a "Szimmetria Szultánja" becenevet, és az általa írt Flexability című könyv ajánlójába a legtöbb testépítő példaképe, Arnold Schwarzenegger írta a sorokat, amit a valaha élt legtökéletesebb testépítőnek címzett.

Nemrégiben Arnold a saját versenyén történt bírói értékeléseket és az eredményeket is bírálta. Éppen azt nehezményezte, hogy miért végeznek puffadt hasú versenyzők az élen? Arnold változást sürget és az izomtömeggel szemben a szimmetria és az arány előnyben részesítését. Magyarul azt, hogy a testépítésnek vissza kell térnie a sportágalapítók eredeti szándékához, és el kell felejteni a brutálisra méretezett izmokat. Azt persze nehéz megérteni, hogy a bírók hogyan merészelnek egy, a saját tulajdonát képező, és a Terminátor nevével fémjelzett eseményen más szempontokat érvényesíteni, mint amit elvár az, aki a muzsikát fizeti. De egyszer talán erre is fény derül. Éppen Schwarzenegger az, akinek minden eszköze és sportdiplomáciai, továbbá üzleti súlya megvan ahhoz, hogy akkor változtasson, amikor csak akar. A tendenciák azonban egyelőre nem ezt támasztják alá. 

(Részletek arról, hogy Arnoldnak nem tetszik az az irány, amely felé a profi testépítés tart.)

Szóval, volt a kezdetekkori szobor tökéletesség iránti vágy által vezényelt testfaragás, amihez képest a mai profi vonal szponzorai (a táplálékkiegészítő óriások) a génmanipulált bikákhoz hasonló irdatlan testtömeget diktálnak. Lássuk be, ez utóbbiról kevéssé hihető, hogy egy, a mindennapokban fenntartható és egészséges életmódot testesít meg. A kilencvenes évek végén kezdődött ez a torzulás, és akkor vált visszafordíthatatlanná, amikor Ronnie Colemann zsinórban kezdte nyerni a Mr. Olimpiákat, először éppen a testépítés koronázatlan királya, Flex Wheeler előtt.

Ronnie jelenleg mankókra támaszkodva rehabilitálódik, mert nem csak a tömegét és vele együtt mindent lőtt felül, de a korábbi erőemelő testén - a milliós videó letöltéseket hozó - gigantikus súlyokkal való edzés is visszafordíthatalan nyomot hagyott. 
Adódik a kérdés, hogy azt a pár millió dollárt, amit a címei és szerződései által kapott, be tudta-e úgy fektetni, hogy a folyamatos kórházi ellátást képes legyen a végletekig finanszírozni, abban az országban, ahol ez a világon szinte a legtöbbe kerül. Ha a szerződéseiben fizették is a biztosítását, az aktív karrierje után azt egészen biztosan nem, amit most már a saját zsebéből kell finanszíroznia.

Ráadásul, így, átlagember kinézettel már aligha fogják jól fizető szemináriumokra hívni. 

A mai, modernkori testépítésben tehát inkább retrónak tűnik az, amiről szólni szeretnénk, és amit egy világhírű, fiatal  magyar testépítő testesít meg. Annak ellenére, hogy Molnár Péter még csak 33 éves múlt, egy igazi legendának számít. Egyfelől, Peti a világ egyik legjobb pózolója (testépítésben így hívják a szabadgyakorlatot).  Az ő kűrjében pedig a művészi elemek, a showelemek és az előadás közben a tökéletes testrészek és izmok prezentálása is remekül elegyedik. Másfelől Molnár Petinek van a bodysok között talán a világon a legkisebb dereka. Szinte valószínűtlenül vékony a dereka, mint a japán manga rajzok alakjaié. (Az alábbi képen a profi Brandon Curryvel látható.)

Gyakorlatilag ez a fiú csak azt nem nyerte meg, ahol nem indult, vagy ahol nem engedték, hogy elinduljon. 
Hiszen a testépítésben is zajlik a kirekesztősdi. De a vb-címeit eddig már négy világszövetségnél egyesíthetné. Ha akarná. De valószinüleg nem akarja, mert a hétköznapokban amúgy is egy kedves, barátságos és szerény fiatalember, akit még az irigyei is csak a háta mögött képesek bántani, mert az "életben" roppant szeretni való srác a világ legismertebb amatőr testépítője. Az utolsó fillérét odaadja a koldusnak, a kobor kutyákat már a barátnője miatt nem viheti haza, de olyan is volt, hogy a legkeményebb diéta alatt osztotta meg grammokra kiporciózott ételét egy kutyussal, mert az olyan esdeklőn nézett rá. Kérem, ne keverjük őt össze a különböző "zenés-táncos-őrző-védős és direkt nem írom le, hogy milyen foglalkozásos" gyúrmásvilágjáték győztesekkel,  mert azok van úgy, hogy egy kontinentális esemény pontszerzői közé sem kerülhetnének, akkor sem, ha mikrokörnyezetükben relatíve működik az önmagukra kihegyezett promójuk. Molnár Peti-féle klasszisokból pedig egyébként a világon se szaladgál sok. 

Molnár Petinek van a bodysok között talán a világon a legkisebb dereka:

Szóval van ez a srác, aki versenyformában éppen 95 kg, és amikor ezt a cikket írom, Hongkong felé repül, hogy a WBPF első és meghívásos profi versenyén résztvegyen. Gondolná a kedves olvasó, hogy Péterünk a kínai edzőtermekben olyan népszerű, mint Havasi Balázs a kínai zenei konzervatóriumban vagy az ottani zeneakadémián? Lehet, hogy ő lesz az első magyar sportoló, akinek valamelyik ázsiai országban szobrot emelnek? Ráadásul a felkészülését szinte saját maga finanszírozza. Legutóbbi szponzora nem tartotta be a megegyezést, és annak ellenére, hogy már tavasszal elváltak az útjaik, még mindig Péter és egy másik, pont ugyanakkor szerződést bontott világbajnok képeivel reklámozza a termékeit. Persze, mindezt ellenszolgáltatás nélkül. A sikerhez vezető út rögös, ezt tudjuk jól, és azt is, hogy útközben jól jön a biztatás, amit ez a fiatalember a világ minden részéről megkap. Végiggörgetve a Facebook-oldalát látható, hogy ugyan nem egy internetfenomén, de mégis csoportokban zarándokolnak hozzá a külföldi sportolók. Legutóbb az olaszok, a belgák, meg a hollandok azért jöttek, hogy a magyar fiú tudásából építkezzenek és motivációt merítsenek tőle a saját sportpályafutásukhoz. A hétvégi muszkli bícsen pedig az igazi profik is zavarba jöttek, amikor a mi Petinkkel kellett egy közös kép erejéig bicepszet mutatni. Szóval, ennek a Molnár Péternek drukkoljunk ezen a forró augusztusi hétvégén.

0 Tovább

Reblog