Magyar éremesőt jósolnak a fitnesz-Eb-n

Tenerifén rendezik a 143 tagországgal rendelkező WBPF szervezet 8. Európa-bajnokságát, amelynek a főszervezője a magyar származású Kanti Boglárka (képünkön).

fitnesz Kanti Boglárka Elek Nikoletta Harnos Kristóf

(Fotó: Kiss Roland)

A fitneszmodell maga is sikert sikerre halmozott aktív versenyidőszaka alatt a WBPF versenyein.

A magyar különítmény 30 versenyzőt és három küldöttet delegál. A tavaszi szezon csúcseseményén tehetséges újoncoknak is lehetőséget biztosít a WBPF Hungary vezetősége.

fitnesz Kanti Boglárka Elek Nikoletta Harnos Kristóf

(Elek Nikoletta (fotó: Backstage blog)

Lévén ez a szövetség a működéséhez nem kap állami támogatást, a versenyzők saját költségen utaznak a festői Tenerife szigetére.

Először kerül kontinentális szinten megrendezésre a Handicap kategória, ahol Harnos Kristóf kerekesszékes sportoló lesz a sérült testépítők nagykövete.

Kristófról a közelmúltban készített videoriportot az Origo.

fitnesz Kanti Boglárka Elek Nikoletta Harnos Kristóf

A WBPF Hungary elnöke, Sebestyén Péter (az alábbi képen balra) magyar éremesőt jósol.

fitnesz Kanti Boglárka Elek Nikoletta Harnos Kristóf

0 Tovább

Elképesztő fitneszpózok Teneriféről

Amikor a Tenerifén élő Kanti Boglárka képekkel jelentkezik, mindig csak ámulunk és bámulunk. A párjával együtt hihetetlen dolgokra képesek, nézzétek csak!

A pár egyébként sokszor így vezeti le azt a sok feszültséget, amivel az első nemzetközi fitnesz- és streetworkout-versenyük szervezése jár. A viadal júniusban lesz Tenerifén.

Kanti Boglárka fitnesz Tenerife

Kanti Boglárka fitnesz Tenerife

Kanti Boglárka fitnesz Tenerife

Kanti Boglárka fitnesz Tenerife

Kanti Boglárka fitnesz Tenerife

0 Tovább

Tökéletes nap

Kanti Boglárka megszórta pár jó képpel a Facebookot.

Elkezdődött a munka a jó nyári forma érdekében - írta angolul az alábbi képhez.

Kanti Boglárka fitnesz

Tökéletes napunk van - olvasható az alábbi mellett.

Kanti Boglárka fitnesz

Mint egy páva - írta Boglárka a következő képhez.

Kanti Boglárka fitnesz

0 Tovább

A lehetetlen nem létezik

Kanti Boglárka remek képet posztolt azzal a mottóval, hogy "Minden lehetséges".

Kanti Boglárka fitnesz
 

0 Tovább

Ne igyunk előre a medve bőrére!

Kanti Boglárka jól tudja, hogy a dolgok nem sikerülhetnek mindig ugyanúgy, és a formaidőzítés összetett dolgokon múlik. 

"Szembenézek kicsit magammal. Végiggondolom a napom. Nem lettem első, olyannyira, hogy se második, se harmadik. Negyedik helyezést értem el a Kriko Kupán! Igazságosnak ítélem meg a versenyt, és a legkevésbé sem csüggedek! Pontos, tiszta képet kaptam ezáltal, hisz világbajnokságra készülök, ráadásul modell kategóriában kell felálljak, ami hatalmas kihívás, hiszen sosem voltam az" - írta a Facebookon.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztünk egy szakértőt, aki ezt írta: "A legfontosabb az, hogy a versenyző tanulja meg reálisan értékelni a felkészültségét. Ha nem teszi, akkor a hibáit sem képes korrigálni. Nem hagyhatja figyelmen kívül senki sem azt a tényt, hogy hosszú távon nincsen papírforma győzelem. Sőt, a versenytársaink mind győzni akarnak, és bizony lehetnek olyan ellenfelek, akiket korábban legyőztünk, de az adott pillanatban a színpadon ők hoznak egységesebb, esztétikusabb formát.

A hiba abban lenne, ha a bírók a korábbi eredmények alapján bedőlnének az ismertség csábításának, és azt a versenyzőt hoznák előnybe, akinek jobban cseng a neve, és nem a felkészültségét értékelnék.

A bíróknak azt is tisztán kell látniuk, hogy a versenyző megfelel-e az adott kategória szabályainak, és azt is, hogy esetleg túlnőtte-e az adott kategóriát. A fitmodell nem lehet túl izmos, de nem lehet vizes, zsíros és narancsbőrös sem. Alap a szép és fotogén arc és a kisugárzás. A sportmodell nem nézhet ki úgy, mint az izmosabb athletic physique versenyző, és az athletic bajnok nem rendelkezhet testépítő méretű izmokkal vagy izomszeparáltsággal. A kategóriák értékelésénél elsődleges a testszimmetria és a megfelelő testarány. Bármelyik hiánya ponthátrányt jelent."

Kanti Boglárka ezt is írta még: "Mindent meg fogok tenni, hogy méltóképp képviseljem a WBPF Hungary Szövetséget, és legfőképpen köszönöm neked Buranits Ildikó, hogy méltónak találtál arra, hogy szövetségünket Tenerifén tovább építsem. Nagyszerű emberek, sportolók képezik a csapatunkat. Szóval tanulság levonva és a tapasztalat megint beigazolta: sose igyatok előre a medve bőrére" - írta a sportolónő a Facebookon.

0 Tovább

Reblog