Tímea Majorova amatőr fitneszvilágbajnokként szerzett profi státuszt, és az USA-ban folytatta a karrierjét. Az utolsó versenye 2001-ben a budapesti IFBB Pro Grand Prix volt, amelyet Buranits Ildikó szervezett.

Azóta is jó barátságot ápol a Fitparadé promóterével, akinek a meghívására minden oktoberben - az esemény háziasszonyaként és arcaként - ellátogat Budapestre.

"Azért hagytam abba, mert túlságosan izmosak voltak a lányok. A győzelemhez még izmosabbnak kellett lenni, mint az előző bajnok, ez pedig nem tett jót a sportágnak" - nyilatkozta Tímea a fitness.reblog.hu-nak.

"Akkor döntöttük el, hogy új szabályokkal új kategóriát alkotunk azoknak a lányoknak, akiknek fittnek es szépnek is kell lenniük, de a tulzott izmokat lepontozzuk. A debreceni Fitparádén már óriási népszerűségnek örvendett a Tímea Majorova Fitt & Beauty Model World. Ezt azota az összes világszövetség átvett, és különböző elnevezésekkel, de hasonló követelményeket támasztva a legnépszerűbb kategória lett, hívják akár fitmodell, fitneszmodell, bikini vagy shape kategóriának. A lányok olyan formaban vannak a versenyeken, amelyet egész évben tartani tudnak, es a médianak, a fotósoknak és a szponzoroknak is tetszik ez az egészségesen fitt megjelenés. Nekem pedig példát kell mutatnom, ezért is örültem ennek a mostani fotózásnak, amit Matussal együtt kaptunk. Ő azt reprezentálja a ferfi testépítők között, amit szintén mi tettünk versenykategóriává hat évvel ezelőtt a budapesti Fitparadén."

Megkérdeztük a fitneszdívát, hogy mi a titka annak, hogy kisgyermeke születése után is ilyen csúcsformában van. "A babavárás alatt is aktív voltam. Amikor a pici Charlize megszületett, akkor pedig vele lépcsőztem, futottam. Így neki is alapvető fontosságúvá vált a mozgás. Mindketten egészséges ételeket fogyasztunk, igy se csoki, se cukros üdítő után nem sóvárog a picim. Az év 360 napján fotózható formában vagyok, karácsonykor azért nem, mert olyankor kizárólag a családomnak szentelem az időmet."

Nem csoda, hogy Tímea Majorova több mint 200 nemzetközi címlapról mosolygott vissza az olvasókra.